(e-) Fulfilment advies

"De output van het project was méér dan een dossiertje wat ergens in een la verdween. Met de aanbevelingen zijn we direct aan de slag gegaan"
Rob Goertz
Bronx Fashion

Enkele partners die ik bij dit vraagstuk heb mogen helpen

Een vraagstuk waar veel e-commerce bedrijven mee worstelen is het wel of niet uitbesteden van de logistiek en/of transport.

Ik heb diverse partners mogen adviseren in het ofwel zelf blijven uitvoeren (en verder optimaliseren) van de eigen logistiek of het starten van een outsourcingstraject richting een logistiek dienstverlener. In vrijwel alle cases waren grote kostenbesparingen te realiseren, soms wel tot enkele honderden duizenden euro’s. 

In alle gevallen is dit onderbouwd met een gedegen business case en concrete analyse van de optimalisatie mogelijkheden van de eigen logistiek v.s. het uitbesteden bij een van de geselecteerde logistiek dienstverleners.

Aanvullend heb ik voor de meeste partners ook het daadwerkelijke implementatie en verhuisproject verzorgd.

E-commerce platform
selectie & implementatie

Magento, Shopify, Shopware, BigCommerce, Prestashop, WooCommerce, Demandware en ga zo maar door. Het aanbod aan e-commerce platformen voor groot en klein is enorm. 

Een veelgehoorde vraag is daarom ook, welk platform past bij mijn onderneming? Hoe plaats ik het nieuwe platform binnen mijn huidige IT-landschap? En belangrijker nog, welke partner moet ik kiezen om dit voor mij te realiseren?

Inmiddels heb ik verschillende partners mogen begeleiden bij het bepalen van de functionele wensen, het selecteren van het juiste platform en de beste implementatiepartner. En vanzelfsprekend blijf ik ook betrokken bij het implementatietraject zodat elke klant verzekerd is van een juiste, correcte en tijdige oplevering.

Enkele partners die ik bij dit vraagstuk heb mogen helpen

IT & Change Strategie

Enkele partners die ik bij dit vraagstuk heb mogen helpen

Als ondernemer ken je als geen ander je eigen business en waar je naar toe wil met je onderneming. Maar de route daarnaar toe vraagt verandering van je processen en systemen.

Met mijn e-commerce en IT kennis heb ik partners geholpen met advies en inrichting van de IT architectuur en de operationele processen. 

In elk project is gekeken naar de specifieke behoeftes van de klant en de eigen onderneming om zodoende tot gerichte en concrete stappen vooruit te komen. 

Elk project is succesvol afgerond met een duidelijk en concreet adviesrapport met concrete acties die direct opgevolgd konden worden.

Proces optimalisaties

Elk bedrijf loopt er tegen aan, processen die niet verlopen zoals ze zouden moeten. Ik heb een breed scala aan operationele processen mogen verbeteren, van IT-koppelingen tussen verschillende systemen tot fysieke logistieke processen waarmee de doorlooptijd van inbound en outbound verkort kon worden. 

Gedegen analyses met snel te implementeren pragmatische oplossingen die direct resultaat opleveren. 

Enkele partners die ik bij dit vraagstuk heb mogen helpen

Neem contact op